Elgato har kommit med två nya mikrofoner för streaming

Elgato är ledande inom datorprylar för streamers. De har populära prylar som capture cards, stream deck samt green screens. I dag utökade Elgato sitt sortiment och släppte nämligen två nya mikrofoner speciellt anpassade för att streama med! De heter Wave:1 och Wave:3. Knappen på framsidan använder du enkelt för att justera volymen och om du trycker in knappen så mutear du mikrofonen!

Vad är det för skillnad på Wave:1 och Wave:3?

Priset på de två mikrofonerna skiljer bara 300kr, så vad egentligen är det för skillnad på dem? Den stora skillnaden är att Wave:3 har högre max samplingsfrekvens på 24-bit/96 kHz medans Wave:1 bara har 48 kHz samplingsfrekvens. En annan skillnad är att Wave:3 har sin mute-knapp uppe på mikrofonens kant. Wave:3 har också några andra lägen på framsidan där du kan justera volym för mikrofonen samt hörlurarna och ställa in crossfade.

Digital mixer medföljer med WAVE Link

Det tillkommer ett mixerprogramvara för att justera mikrofonen på datorn. Programvaran Wave Link gör det möjligt för dig att filtrera ljuden genom specifika kanaler. Om du hade till exempel velat minska volymen på spelet du spelar så kan du göra det genom programmet istället för att öppna inställningarna i spelet, samt Spotify och donationsljud från t ex. Streamlabs. Smidigt!

Vart man kan köpa dessa mikrofoner

Elgato Wave:1
Pris: 1 690 kr – Rekommenderas

Elgato Wave:3
Pris: 1 990 kr

Behöver du mer tips på utrustning för att streama på Twitch?

Här har vi satt ihop en guide på allt du behöver för att börja streama. Allt ifrån datorer, webbkameror till green screens.

Vad du behöver för datorutrustning för att streama – från nybörjare till proffs