Microsoft stänger ner Mixer

Microsoft stänger ner sin streamingtjänst Mixer om en månad, närmare bestämt 22:a juli och befintliga streamers kommer förflyttas över till Facebook Gaming. Det här kom som en chock för många och Microsoft kommer börja slussa över konton till Facebook Gaming från och med i dag. Om en månad stänger Mixer igen helt och kommer redirectas direkt till Facebook.

Det kanske inte kommer som en överraskning att Microsoft har haft svårt att tävla mot den stora jätten Twitch och det är därför de fattat dagens beslut att helt enkelt gå ihop med Facebook Gaming.

Vi började ganska sent med streaming, och det totala antal tittare i månaden kunde jämföras med några enstaka stora streamers där ute.

Phil Spencer, Head of gaming, Microsoft

Vad som kommer hända framöver

Microsoft slår ihop Mixer med Facebook Gaming och kommer flytta över befintliga streamers och partners från Mixer under de kommande veckorna för att sedan stänga ner Mixer helt och hållet den 22 juli. Existerande streamers kommer att automatiskt bli partner på Facebook Gaming, och streamers som använder Mixer Monetization program kommer att godkända i Facebook’s liknande system, Level Up.

Vad händer med mina subs och krediter jag har på Mixer?

Om du har Mixer Pro, innestående Ember-saldo eller är subbad till några streamers så kommer du att få det utbetalt i form av Xbox Presentkort.

Vad händer med Ninja och Shroud nu?

Ninja och Shroud under Twitch Con 2018. Foto: Eric Ananmalay

Fortnite streamern Tyler ”Ninja” Blevins flyttade från Twitch till Mixer i augusti 2019 och fick runt 20 till 30 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 200 till 300 miljoner kronor. Vad Michael ”Shroud” Grzesiek fick för sin flytt finns ännu inga konkreta siffror på, men vi skulle gissa på att det handlar om 100 till 200 miljoner där också!

Ninja och Shroud är nu helt fria att börja streama på Twitch igen om de så väljer att göra det. ”Det är upp till dem själva och deras prioriteter,” säger Vivek Sharma som är chef för Facebook Gaming. Han säger också att de själva inte aktivt försöker diskutera några eventuella affärer med varken Ninja eller Shroud.