Twitch: Frågor och svar

Det är inte alltid lätt att hitta saker på Twitch, speciellt när de ändrat sin design. Denna artikel kommer ständigt uppdateras med ofta förekommande frågor och svar som vi ser alla fråga. Vi kommer också att hålla den uppdaterad ifall Twitch flyttar på saker och fylla på med nya frågor och svar med tiden.

Hur ändrar man språk på Twitch?

I början när Twitch startade så kunde man byta språk nere i sidfoten på hemsidan. Sedan flyttades det till menyn under de 3 prickarna och numera så ändrar man språk i användarmenyn.

Hur ändrar man språk från svenska till engelska på Twitch?

Klicka på din profilbild längst upp till höger på Twitch. Då får du fram en meny där du hittar Språk:

Ändra språk i menyn på Twitch

Välj sedan English som ligger överst i listan.

Du har nu bytt språk till engelska på Twitch.

Hur ändrar man språk från engelska till svenska på Twitch?

Att byta till svenska från engelska gör du precis på samma sätt som ovan. Klicka på din profilbild uppe till höger i menyn på Twitch. Välj sedan Languages

Då får du upp en lista med alla språk du kan byta till. Det går scrolla i denna listan så om du inte ser svenska direkt så får du scrolla ner lite.

Klicka på Svenska och sen har du bytt språk på Twitch!

Hur byter man profilbild på Twitch?

Det är många som inte använder profilbilder på Twitch och använder istället standardbilden, vilket är tråkigt. Speciellt som streamer så måste du ha en snygg profilbild med kanske din logga eller något annat.

För att ändra profilbild så klickar du på din nuvarande profil uppe till höger på Twitch.

Här kan du klicka antingen på profilbilden eller på knappen Inställningar för att ta dig till formuläret där du laddar upp bilden.

Tryck på ”Uppdatera profilbild” och sen ”Ladda upp bild” för att ladda upp en ny profilbild. Du behöver inte ladda upp en bild som redan är fyrkantig för du kommer kunna zooma och flytta runt bilden du laddar upp tills du är nöjd. Tänk på att profilbilderna är runda så det kommer skära bort mycket i kanterna på din bild, så se till att du inte har något ”viktigt” i kanterna som inte kommer synas. Då kan du lägga mer luft runt om så kommer det se bättre ut.

Hur byter man användarnamn på Twitch?

Det går att ändra sitt användarnamn på Twitch. Men tänk på att om du ändrar ditt användarnamn så kan du inte byta ditt användarnamn på 2 veckor efter det.

Vad händer med mitt gamla användarnamn om jag byter?

Ditt gamla användarnamn kommer att hållas i karantän i 6 månader innan det släpps på nytt så vem som helst kan ta det namnet. Du kan alltså INTE byta tillbaka till ditt gamla användarnamn om du ångrar dig. Då måste du också vänta 6 månader för att byta till det igen.

Kommer mina followers och subscribers försvinna om jag byter användarnamn på Twitch?

Nej, de kommer inte försvinna. De kommer automatiskt följa med ditt namnbyte så du inte behöver göra något speciellt. Däremot så kommer din gamla länk sluta fungera så du behöver ändra din länk överallt du använder den. Så om du har en länk från Twitter till din twitchkanal så måste du ändra den länken där.

Ändra små och stora bokstäver i användarnamnet på Twitch

Om du bara vill byta små och stora bokstäver i ditt användarnamn på Twitch så behöver du INTE göra ett namnbyte.

Det finns en funktion för att bara byta ditt visningsnamn, här kommer några exempel på versioner du kan göra på ditt användarnamn:

  • streamerguiden
  • StreamerGuiden
  • STREAMERGUIDEN
  • sTrEaMeRgUiDeN

Visningsnamnet måste alltså vara exakt samma som användarnamnet fast du kan sätta små och stora bokstäver lite vart du vill. Om du vill lägga till något tecken så måste du göra ett riktigt namnbyte.

Hur byter man färg på sitt användarnamn i chatten på Twitch?

Du har säkert märkt att alla olika personer i chatten på Twitch har olika färger på sitt användarnamn. Det är inte slumpade färger utan man kan välja sin färg själv på sitt användarnamn.

Börja med att gå in vilken streamer du vill. Längst ner i chattrutan så klickar du på kugghjulet:

Då får du fram denna rutan för Chattinställningar. Då kommer du se ditt användarnamn under Identitet. Klicka på Redigera för att gå vidare.

Nu kommer du se alla olika färger du kan välja på!

När du klickar på en färg så kommer du se ditt användarnamn byta färg ovanför. När du är klar så är det bara trycka på krysset för att stänga chattinställningarna och sedan börja chatta med din nya färg!

Hur får man dark mode på Twitch?

Dark mode, eller Mörkt tema som det heter på svenska, är väldigt populärt att använda de senaste åren då nästan alla appar och hemsidor erbjuder den funktionaliteten. Att sitta och kolla in i en väldigt vit och ljus skärm hela dagarna är inte bra för ögonen. Därför vill många använda ett mörkare tema som är mycket mjukare och skönare att kolla på!

På Twitch så aktiverar du dark mode genom att klicka på din profilbild i högra hörnet. Då fälls menyn ut och du hittar Dark mode/Mörkt tema längst ner.

Hur man byter till dark mode på Twitch

Vi rekommenderar att du använder dark mode om du sitter vid datorn och kollar på Twitch lika mycket som oss! 🙂

Vart hittar man sin stream key på Twitch?

En streamnyckel (även kallat sändingsnyckel eller stream key) är en lång slumpad kod som du måste ha för att kunna streama på Twitch. Ge aldrig ut din streamnyckel till någon! Om någon får tillgång till din streamnyckel så kan de börja streama på ditt konto när som helst.

Direktlänk till din stream key på Twitch: https://dashboard.twitch.tv/settings/channel

Annars klickar på din profilbild uppe i högra hörnet på Twitch och sen klicka på ”Kreatörskontrollpanelen” eller ”Creator Dashboard” om du använder Twitch på engelska.

Sen klickar du på Preferenser/Preferences -> Kanal/Channel i menyn till vänster.

Här hittar du din stream key på Twitch

Längst upp så hittar du Streamnyckel/Stream key. Klicka på ”Visa/Show” för att se din nyckel. Du kommer även få upp en varning om att det är viktigt att inte ge ut sin nyckel till andra.

Återställa sin streamnyckel på Twitch

Om du känner att du blivit hackad eller att någon annan kan ha fått tillgång till din stream key så bör du gå in och återställa den för att generera en helt ny kod. Det gör du genom att gå till din streamnyckel som ovan och klicka på Återställ/Reset.