Twitch Streamer Reckful tog sitt liv

En av de största Twitch streamers genom tiderna har i dag 2 juli tagit sitt liv. Hans riktiga namn var Byron Bernstein och blev 31 år gammal. Han har under hela sitt liv varit bipolär med mycket höga svängningar från att må extremt bra till att må extremt dåligt.

Reckfuls familj och privatliv

Föräldrar och bröder

Reckful älskade sina föräldrar och har under väldigt många tillfällen sagt att han inte skulle ta sitt liv före både av hans föräldrar var vid livet. Vi vet ännu inte om någon av dem dött som kanske triggerade att Reckful tog sitt liv.

Reckful har 2 bröder, en äldre bror som hette Guy, som också tog livet av sig när Reckful var yngre, vilket satte sina spår i familjen. Reckful och hans andra bror Gary är väldigt dåliga vänner sen några år tillbaka när hans bror skulle programmera en CS:GO bettingsida med Reckful som Reckful betalade för. Men det blev inget med det och han fick inte tillbaka pengarna.

Flickvännerna Jenna, Blue och Becca

Reckful var tillsammans med Jenna från tonåren i skolan, och Reckful hade ett stort argument över Skype under en stream och det slutade med att de gjorde slut.

Blue träffade han direkt efter det, men de gjorde slut efter något år bara. Detta tweetade Blue i dag:

Becca

Becca var Reckfuls sista flickvän som var seriöst. De gjorde flera resor tillsammans, till exempel till Japan. Reckful friade till henne två gånger. Becca har sagt att hon inte kommer svara när Reckful har såna stora humörsvängningar och inte menar allvar när han friar och har glömt det dagen efter. Det var anledningen varför de gjorde slut för över 6 månader sedan. Sista gången Reckful friade var 3 timmar före han tog livet av sig. Kanske sa hon nej igen?

Reckful gjorde donationer stort på Twitch

Byron och Sodapoppin var väldigt tidiga med donationer på Twitch och de fick några av de största donationerna genom tiderna. Reckful fick donationer på över 100 000 USD från en person från Dubai med användarnamn Amhai. Sodapoppin har också fått lika stora donationer från samma person. I början så donerade folk direkt till deras e-posteradresser med PayPal och de fick sedan gå in på PayPal manuellt och se om några nya donationer inkommit. Detta gjorde att folk ofta spammade ”check donations” i chatten.

Reckful och World of Warcraft

Reckful började spela ett annat MMORPG-spel som hette Asheron’s Call som till slut stängdes ner för inte så många längre spelade. Reckful var den bästa spelare i det spelet och han har berättat att han ville ta livet av sig efter det också. Då hittade han istället World of Warcraft och blev snabbt beroende som många andra när WoW kom ut.

Reckful blev rank 1 i de första 6 arena-säsongerna (tills han slutade spela) och var den första spelaren i världen som uppnådde 3000 rating på sitt 3v3 lag. Hans lag har också vunnit MLG’s World of Warcraft turnering i 2010.

Reckful och Everland

Reckful började jobba på ett eget spel med folk från sin Twitch chatt. Det har kostat honom väldigt mycket pengar eftersom han betalar allas löner från egen ficka och har lagt flera hundra tusen dollar på spelet. I början var det många personer som fejkade sina CV och inte kunde det som de skrev att de kunde, vilket gjorde att spelet inte blev exakt som Reckful ville. Reckful har sedan sett hittat ett bra team som bygger spelet och det skall lanseras under 2020. Hur det blir nu när Reckful inte längre är med oss så återstår det att se.

Reckful streamar just nu

Reckful streamar just nu repriser på sina gamla streams efter han tagit sitt liv. Troligtvis köade han flera års streams i rad och kommer vara live 24/7.

RIP Reckful.

Vi kommer sakna dig.